Yaşar Holding Temmuz - Ağustos - Eylül, 2017

e-bülten

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’NDAN KARŞILIKSIZ BURS

Eğitim, kültür ve sanata katkı sağlamak amacıyla 1974 yılında İzmir’de kurulan, bu güne kadar 6000’nin üzerinde öğrenciye karşılıksız burs imkanı sağlayarak eğitime destek veren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2017-2018 öğretim yılında 160 öğrenciye Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 ay boyunca karşılıksız burs verecektir.

Vakfın Burs Yönetmeliği çerçevesinde, 2017 – 2018 eğitim yılında da devlet üniversitelerinin; işletme, işletme mühendisliği, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, kimya mühendisliği, makina mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık, veterinerlik ve su ürünleri bölümlerinde öğrenim gören yüksek lisans, lisans ve yüksekokul öğrencilerine ve Anadolu Meslek Liselerinde öğrenim gören yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere karşılıksız burs verecektir. Burs müracatında bulunacak öğrencilerin; alt sınıftan dersinin olmaması, disiplin cezası almamış olması, başka bir kurumdan burs almaması, devlet üniversitesinde öğrenim görüyor olması ve ikinci öğretim programlarında öğrenim görmüyor olması şartları aranıyor. Burs ücretleri 9 ay boyunca Ekim ve Haziran ayları kapsayacak şekilde, Y.Lisans, Lisans ve Yüksekokul için 480.-TL, ortaöğretim için ise, 190.-TL olarak belirlenmiştir.

Burs başvuruları 07 Ekim 2017 tarihine kadar kabul edildi. Başvurmak isteyen öğrenciler, www.yasarvakfi.org.tr adresinden online başvuru yaptılar.