Yaşar Holding Ocak - Aralık, 2023

PANEL “Atatürk’ün Fikirleriyle Aydınlanan Cumhuriyet”

Eğitim, kültür ve sanat alanlarında çalışmalarıyla topluma katkısını sürdüren, ana amaçlarından olan, “Atatürk’ün kişiliği, ilkeleri ve tarihi rolünün topluma ve sonraki kuşaklara daha iyi tanıtılması” konusunda çalışmalar yapan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında, vefatının 85.yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü fikirleriyle anmak üzere “Atatürk’ün fikirleriyle aydınlanan Cumhuriyet” konulu panel düzenlemiştir.

Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşen ve oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Milletlerarası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Işıl Özkan’ın yaptığı panele Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kemal Arı, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan Taner Kerimoğlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mithat Kadri Vural konuşmacı olarak katılmıştır.

Panelin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan oturum başkanı ve konuşmacılara değerli katkıları için Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından günün anısına teşekkür sertifikaları takdim edilmiştir.