Yaşar Holding Nisan - Mayıs - Haziran, 2018

e-bülten

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE RESİM SANATI VE YENİ SANAT YAKLAŞIMLARI” ADLI PANEL ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 75.YIL SANAT GALERİSİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

37.Dyo Sanat Ödülleri etkinlikleri kapsamında sergilerin yapıldığı 4 ilde panel düzenleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, son paneli 14 Mayıs 2018 tarihinde Adana 75.Yıl Sanat Galerisi’nde düzenledi. Panelde “Dünyada ve Türkiye’de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları” konuşuldu.

“Dünyada ve Türkiye’de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları” konulu panelin oturum başkanlığını Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Suat Karaaslan’ın yaptığı, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Nimet Keser ve Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Öğr.Gör. Kazım Artut’un konuşmacı olarak katıldığı panelde “Gelenekselden Güncele Sanattaki Yaklaşımlar”, “Resim Sanatının Sanatlar Hiyerarşisindeki Mücadelesi” ve “Avrupa ve Türkiye’de kültür/sanat pratikleri ve sanat algısı üzerine görüşler” konuşuldu.

Geçmişten bugüne resim sanatının değerlendirildiği, yıllar ve dönemler halinde gelişmelerin tartışıldığı panele çok sayıda sanatsever katıldı. Panelin sonunda tüm konuşmacılara günün anısında birer plaket ve Vakfın 2017 yılında ikinci kez basımını yaptığı, tarihçi Cemal Kutay’ın “Ne Buldu, Ne Bıraktı” isimli kitabı armağan edildi.