Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi

Vakfın kültür hizmetleri arasında müzeler kurulması, sanat galerileri açılması ve bunların işletilmesi de önemli yer almakta ve Selçuk Yaşar Resim Müzesi, bu amaca güzel bir örnek oluşturmaktadır. Restore edilen eski bir İzmir evinin yaşayan bir sanat kurumu haline getirildiği Selçuk Yaşar Resim Müzesi, 1985 yılında ziyaretçilere kapılarını açmıştır.

Türkiye’nin ilk özel resim müzesi sıfatını taşıyan müze, DYO Resim Yarışmalarında ödül alan eserlerden oluşan koleksiyonuyla Türk Resim Sanatındaki  yarım yüzyılın bir panaromasını sunabilecek  düzeye erişmiştir.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı işletmelerinden biri olan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi ise 1990 yılında müzenin alt katında hizmete girmiştir.

Galeride yıl boyunca resim sergileri düzenlenmekte olup, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi, açılışından bu yana 286 sergiye ev sahipliği yapmıştır.

•
    SELÇUK YAŞAR RESİM MÜZESİ VE SANAT GALERİSİ’NDE BUGÜNE KADAR AÇILAN SERGİLER İÇİN TIKLAYINIZ...