Yaşar Holding Ocak - Aralık, 2023

e-bülten

39. DYO Resim Ödülleri

1967’den bu yana Dyo Resim Ödülleri...

Türkiye’de özel sektör tarafından düzenlenen ilk resim yarışması sıfatını taşıyan ve 1967 yılından bu yana düzenlenen Dyo Resim Ödülleri, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilmeye başlanmıştır.

İlk Yıllarında Ege Bölgesi sanatçılarının katılımına açık olan yarışma, yıllar içinde kapsamı genişleyerek 1973 yılında ulusal ve 1999 yılında uluslararası nitelik kazanmış, Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıların katılımına açılmıştır.

56 yılda 16.088 sanatçının 26.865 eserle katılım sağladığı yarışmada 214 eser ödüle layık görülürken 3.006 eser de sergilenmeye değer bulunmuştur. Yarışmanın ödüllü ve sergilenmeye değer bulunan eserleri 24 şehirde düzenlenen 152 sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur.

Özellikle genç sanatçı kuşağının büyük oranda katıldığı sanat etkinliği olma özelliğini de taşıyan Dyo Resim Ödülleri, resim sanatında isim yapmış pek çok usta ressamın eserlerine ev sahipliği yapmış ve gerek katılımcıları gerekse başvuran eserlerin niteliğiyle her geçen gün önemini artırmıştır. Yarışma bugün, resim sanatına değerli isimler katmanın yanı sıra resim sanatındaki ulusal ve uluslararası güncel gelişmelerin, yeni eğilimlerin ve araştırmaların da değerlendirildiği bir platform haline gelmiştir.

Teması “Doğa ve İnsan” olarak belirlenmiş olan 39. Dyo Resim Ödülleri’ne 18 – 50 yaş arasındaki 704 sanatçı 1.066 eserle başvuruda bulunmuştur. Yarışmanın seçici kurulunda Habip Aydoğdu, Prof. Hayri Esmer, Doç. Dr. Devabil Kara, Prof. Cebrail Ötgün, Prof. Dr. Ferhat Özgür, Prof. Mümtaz Sağlam ve İhsan Yılmaz yer almıştır. Yarışmada 6 eser ödüle layık görülürken 79 eser sergilenmeye değer bulunmuştur. Yarışma sonucunda pentür dalında Atila Ulusal’ın “Beni Buradan Almayın”, Furkan Armutçu’nun “Buğday Tarlası”, İrfan Dönmez’in “Ben’e Dair İmgeler” ve Murat Özbakır’ın “Yeryüzü-Kent-Yapı” isimli eserleri ödüle layık görülürken Kübra Gürleşen’in “Tuz Gölü” ve Şerife Şen Akkaş’ın “Yok Oluş” adlı eserleri özgün baskı dalında ödüllendirilmişlerdir.






39. DYO Resim Ödülleri


39. Dyo Resim Ödülleri İstanbul Sergisi ve Ödül Töreni 21 Ekim 2022 tarihinde, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar ‘ın ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Topluluğu yöneticileri ve çalışanları ve çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımı ile Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılmıştır. Sergi 30 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalmıştır.







39. DYO Resim Ödülleri
İstanbul Sergisi Ödül Töreni

Serginin ikinci ayağı olan Eskişehir Sergisi, 15 Aralık 2022 tarihinde Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Üyesi İdil Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Serginin açılışına, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Dyo Boya Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdür Mutlu Uysal, Yaşar Topluluğu yöneticileri ve çalışanları, Eskişehir iş ve sanat camiasından davetliler ile 39. Dyo Resim Ödülleri’inde ödül alan ve eserleri sergilenmeye değer bulunan sanatçılar katılmıştır. Eskişehir sergisi 31 Ocak 2023 tarihine kadar açık kalmıştır.






39. DYO Resim Ödülleri

Eskişehir Sergisi