Yaşar Holding Nisan - Mayıs - Haziran, 2019

Nysa Antik Kenti

Arkeolojik Kazılara Bir Destek Daha...

1974 yılında toplumun eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişimini desteklemek amacıyla kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 1998 yılından bu yana kültürel mirasımızın ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere taşınmasına olan desteğini sürdürüyor.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı; kültür ve tarihimizi tanıtma ve koruma hizmetleri, bulgularını yayınlama, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtarak toplumların bilgilerine sunma görevleri doğrultusunda kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına verdiği desteği tüm hızıyla sürdürmektedir. 1998 yılında Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde yer alan Nysa antik kenti ile başlayan destek, 2015 yılından bu yana İzmir Bayraklı Smyrnası, 2017 yılından bu yana İzmir Smyrna Agorası kazıları ile devam etmiştir.

İzmir Bayraklı Smyrnası

İzmir Smyrna Agorası