Yaşar Holding Nisan - Mayıs - Haziran, 2017

e-bülten

“KÜLTÜR MİRASIMIZIN ORTAYA ÇIKARILMASI VE KORUNMASINDA SPONSORLUĞUN ÖNEMİ” ADLI PANEL 02 MAYIS 2017 TARİHİNDE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vakfımızın düzenlediği arkeoloji panelinin konusu “Kültür Mirasımızın Ortaya Çıkarılması ve Korunmasında Sponsorluğun Önemi” oldu. Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen panelin oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Recep Meriç yaptı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Musa Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Cumhur Tanrıver, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serdar Hakan Öztaner ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Akın Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı panele, üniversitelerin tarih ve arkeoloji bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile tarih ve arkeoloji meraklıları katıldı.

Yoğun ilgi gören panelin açılış konuşmasını yapan, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, ‘’1974 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile eğitim, kültür, sanat ve Atatürk faaliyetleri alanlarında topluma katkı sağlıyoruz. Kültür alanında desteklediğimiz alanlardan biri de arkeoloji. Tarihimize kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye’nin doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılması, yer altında bulunan zenginliklerin ortaya çıkarılması için desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz’’dedi.