Yaşar Holding Ocak - Şubat - Mart, 2018

e-bülten

“ATATÜRK’ÜN KADINA BAKIŞI VE DEVRİMLERİ” ADLI PANEL YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın faaliyetleri arasında yer alan “Atatürk Çalışmaları” kapsamında Atatürk’ün Kadına Bakışı ve Devrimleri başlıklı panel 7 Mart 2018 tarihinde düzenlendi. Panelde, Atatürk ve Cumhuriyet’in kadına kazandırdığı haklar, kadının yaşamdaki önemi ve toplum hayatında kadının rolü konuşuldu.

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen, oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Ali Nazım Sözer’in yaptığı panelde, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kemal Arı, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Fevzi Demir, Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Olcay Pullukçuoğlu Yapucu konuşmacı olarak katıldı.

Panelin sonunda oturum başkanı ve konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi. Konuşmacılar plaketlerini Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer’in elinden aldı. Panelistlere, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2017 yılında ikinci baskısı yapılan, tarihçi Cemal Kutay’ın, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatan “Ne Buldu, Ne Bıraktı” isimli kitabı hediye edildi.