Yaşar Holding Ekim - Kasım - Aralık, 2018

e-bülten

ÇETİN EROKAY’IN SESSİZ - SİLENCE SERGİSİ SELÇUK YAŞAR SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Geometrik soyut anlatımıyla sanatını ortaya koyan Çetin Erokay’ın 19 eseri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Resimlerinde sonsuz renk çeşitliliğini ton değişimleriyle sanatseverlere yansıtan Çetin Erokay’ın “Sessizlik/Silence” isimli sergisinin açılışına İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı.

Çetin Erokay, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde düzenlenen söyleşi ile sanatseverlerle buluştu; sanat anlayışına, sanattaki gelişime vurgu yaptığı söyleşide sanatseverlerin sorularını da yanıtladı. Çetin Erokay; “Sanatımı icra ederken, etkilendiğim sanatçılar var, ancak tamamen sanatımı etkileyen bir isim yok. Ben, bütün sanat tarihi mirasından faydalanmaya gayret ediyorum.

Varoluşun sonsuz bir evren olduğuna dikkat çeken bir sanatseverin, neden resimlerini dört köşeye veya geometrik desenlere sığdırdığına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Temel formlar geometik formlardır. Geometrik formların evrenin oluşumundan bu yana değişmeyen formlar olduğu konusunda herkes hem fikir. Sanatçılar, geometrik desen yapayım diyerek yola çıkmıyor. Sanatçı geometrik desenlerle kendiliğinden buluşur. Günümüz bilgi toplumundaki insan her şeye vakıf ve egemen durumda olduğundan, soyutlanma ihtiyacı duyuyor. Her şey o kadar kolay ve ulaşılabilir ki günümüz soyut sanatı, bilmenin gururundan kaynaklanıyor. Geçmişte ise çaresizlikten bir form yapılıp ona sığılıyordu. Her sanatçı kendisini ifade edecek bir takım formlar ve renklerle bir dil oluşturur. Ben kendimi aynı bu şekilde geometrik desenlerde kullandığım renklerle ifade ediyorum.” dedi.